Bízza ránk cége marketing ügyeit és dőljön hátra...

Szövegírás, online szövegírás

Szövegírás, online szövegírás, SEO szövegírás

A szövegírás a weboldalak legfontosabb része! Nagymértékben befolyásolja a keresőoptimalizálást,
de az online szövegírás egy külön műfaj, amely nem hasonlítható össze az újságírással.

Mit is jelent az online szövegírás?

Keresőoptimalizáló, kreatív szövegírást foglal magába, amely kifejezetten a célcsoport számára íródik és értékes tartalommal tölti meg a weboldalt a Google feltérképező robotjai számára. A keresőoptimalizálásban ma már a weboldal tartalma az első számú szempont! Jó szöveg nélkül, nincs keresőoptimalizálás sem! 

 

Miért fontos ez? Itt megtudhatja: Keresőoptimalizálás

Azt gondolnánk, pár sort mindenki tud írni. De az online szövegírás nem ennyire egyszerű. Ha a szöveg mennyiségéhez képest túl sok a kulcsszó, azt a Google csalásnak minősíti és hátrébb sorolja az oldalt, szélsőségesebb esetekben hónapokra letiltja a keresőben való megjelenését.

Ha kevés a kulcsszó, akkor viszont könnyen elénk sorolódhat más, aki ügyesebben írja meg a szöveget. Ugyanakkor az online szöveget nem csak keresőoptimalizálásra szeretnénk használni, hanem ügyfeleket vagy vásárlókat szeretnénk szerezni vele.

 

Online és kreatív szövegírás egyben! 

 

Tulajdonképpen a szöveg a legmeghatározóbb abban, hogy mennyi megrendelésünk vagy eladásunk van. 

Talán Ön is tapasztalta, hogy ha az interneten keresztül szeretne megrendelni egy terméket, több oldalon a termékhez tartozó szöveg ugyanaz a három mondat. Tehát hiányzik az információ. Nem győz meg, hogy arról az oldalról rendeljek, de még a termék iránti érdeklődésem is gyengül. Az oldal tulajdonosa meg sem próbál megfogni engem, mint vásárlót vagy megrendelőt, miközben erre nagyszerű lehetősége lenne, hiszen odatévedtem az oldalára. Elképesztően nagy hiba! A legtöbb esetben hiányzik a vásárlásra ösztönző szöveg! Ráadásul keresőoptimalizálás szempontjából semmit sem ér.

Nincs olyan szolgáltatás vagy termék, amelyből ne lenne hatalmas kínálat. Hiába tudjuk mi, hogy amit el akarunk adni az jó, arról a látogatókat is meg kell győzni, erre pedig egy eszközünk van,  a szöveg.

 

Ha valamit keresnek a felhasználók, akkor azzal kapcsolatosan több weboldalt is megnyitnak. 

Tehát egymás mellett van több olyan oldal, amelyen olyan szolgáltatás vagy termék van, amely a mi oldalunkon is. Ha a mi oldalunkon ugyanazok az információk vannak, amely más oldalon is, miért várjuk azt, hogy pont tőlünk rendeljék meg?

Sokan követik el azt a hibát, hogy azt hiszik, amely az Ő számukra egyértelmű, az más számára is az lesz. Traktálnak technikai adatokkal, pedig a látogató csak egy "azt" akar.

  

Ismerni kell a felhasználók problémáját amire megoldást nyújtunk! 

A látogató megnézi a mi oldalunkat és megnéz egy másik oldalt, ahol csak a technikai adatok vannak. Honnan fog vásárolni? Persze, hogy onnan, ahol a szöveg is meggyőzte Őt arról, hogy neki pont arra van szüksége.

 

Ezt gyakorlatilag bármelyik üzletágra ki lehet terjeszteni, hiszen azért keresi meg az oldalunkat a látogató, hogy megoldást nyújtsunk a problémájára. 

Tehát ne traktáljuk technikai adatokkal, hanem helyezzük előtérbe azt, hogy ismerjük a problémáját és olyan szöveget írjunk rá, amitől azt érzi, ettől az Ő problémája megoldódik.

szovegiras

 

Az online szövegírásnak több íratlan szabálya is van amit érdemes betartani ahhoz, hogy oldalunkon a látogató valódi tartalmat olvashasson, ugyanakkor a keresőoptimalizálást is segítse.

A foglalkozásunkból adódóan elkerülhetetlenül mi más szemmel nézzük a weboldalakat akkor is, ha éppen nem munka miatt szörfözünk a neten. Az a tapasztalatunk, hogy 100 oldalból 95 egyszerűen rossz. Nem csak magára, az oldal technikai hátterére gondolunk, hanem az online szövegekre. És persze azt is felismerjük, ha a cégvezető volt annyira okos és igényes, hogy profi szövegíróra bízza az oldalát.

 

Ha már ott van, fogjuk meg! Mert az pénz!

 

Fontos hogy a szövegírás segít minket abban, hogy előrébb kerüljünk a keresőkben, de jó szöveggel el is adjuk a szolgáltatásunkat vagy a termékünket.
Gondoljunk csak bele.......az új felhasználó ott van az oldalunkon és nem fogjuk Őt meg. Elengedjük vásárlás vagy megrendelés nélkül. Miért? Mert nem győztük Őt meg arról, hogy neki az a termék kell ami nálunk van, vagy olyan szolgáltatást nyújtunk, amire neki szüksége van. Ami miatt egyáltalán leült a gépe elé keresgélni vagy a telefonján motoszkálni. Ha nem jó a szöveg, nem győzzük meg őt semmiről.

 

Szövegírás hiba!

A legtöbb esetben azt halljuk, hogy a cégvezető valamelyik alkalmazottjának a nyakába varrja a szövegírást azzal, hogy "belefér az idejébe". Ezzel viszont nagy hibát követ el, hiszen az alkalmazott, aki adott esetben feltölti az oldalra az új termékeket vagy éppen ügyfélszolgálati teendőket lát el, nem szövegíró. A cégvezetők ezzel saját maguknak több kárt okoznak mint hasznot. Hiszen a weboldal sok esetben az egyetlen, amelyen keresztül megrendelésekhez vagy ügyfelekhez jut a cég. És pont azon spórolnak, amin a siker múlik! A szövegíráson!

 

Bízza ránk weboldalának szövegírását és még Ön is meg fog lepődni, milyen eredményeket lehet elérni az alaposan kidolgozott és kitesztelt online szöveggel!

Nem csak a keresőoptimalizálásban fogja látni az eredményeket, hanem a megnőtt profitjában is!

 

Miért írasson velünk szöveget?

 • Mert a látogatóit nem engedjük el érdeklődés vagy vásárlás nélkül!
 • Mert nagyon hatékony cselekvésre ösztönző online szövegeket írunk!
 • Mert szinte minden üzleti területen van már tapasztalatunk!
 • Mert keresőoptimalizáló tartalommal töltjük fel a weboldalát!
 • Mert kreatív szövegírásban a legjobbak közé tartozunk!
 • Mert az általunk írt szöveggel eladjuk az Ön termékét vagy szolgáltatását!

 

Szolgáltatásaink:

 • Sales szövegírás - a biztos eladásért
 • SEO szövegírás - a Google találati listáján való helyzésért
 • Hírlevél, DM levél írás
 • Cikkírás
 • PR cikkírás
 • Blogírás
 • Szövegírás termékkatalógusokba
 • Szövegírás szórólapra

 

Tekintse meg kis-és középvállalkozások számára kidolgozott nagyon kedvező csomagajánlatainkat: CSOMAGAJÁNLAT

 

 

Kérjen árajánlatot online és 24 órán belül egy korrekt árajánlatot fog kapni tőlünk! (az árajánlat nem kötelezi Önt megrendelésre)

Vélemény, hozzászólás?