Bízza ránk cége marketing ügyeit és dőljön hátra...

Ismét pofátlan csalás a keresőoptimalizálásban!

Sok “rémhírt” hallani a keresőoptimalizálást ígérő cégekkel kapcsolatosan és valóban van is ok az aggodalomra. Sajnos ezeket a cégeket nehéz kiszűrnie azoknak az embereknek, akik nem értenek a keresőoptimalizáláshoz, azonban szeretnének találni egy olyan szakembert, aki nem becsapni akarja őket, hanem valóban segít.

Újabb csalók, akik keresőoptimalizálást ígérnek!

 

Éppen egy webshop fejlesztésében vagyunk benne, amikor is kedves ügyfelünk felhív minket azzal, hogy egy cég telefonon kereste meg Őt és azt mondta neki, hogy nem talált a vállalkozásához Google térképet, amely nagyban befolyásolja a keresőoptimalizálást, de Ők most nagyon kedvezményesen, 120.000 Ft +áfa helyett elkészítik neki 35.000 Ft +áfáért! Még szerencse, hogy kikérte a véleményünket azzal kapcsolatban, megrendelje-e a szolgáltatást.

Sok hasonló csalás van, na de erre már nincsenek szavak!

Ráadásul az “Úr” a telefonban azt mondta neki, nincs más teendője, mint rögtön aláírni a megbízási szerződést és ha nincs szkennere amivel vissza küldhetné, egy futár azonnal indul a szerződéssel az aláírásért és rögtön kp.-ban is lehet fizetni. Nahát!

Ha ilyen telefont kapsz, eszedbe se jusson még elgondolkozni sem az ajánlaton!

A Google térképes szolgáltatása ingyenes és nem kell az elkészítéséhez semmilyen speciális tudás!

Itt pontos útmutatót találsz az elkészítéséhez: Google cégem

A Google postán fog küldeni neked egy kódot (általában két héten belül), amellyel igazolhatod a hely valódiságát. Ennyi az egész.

 

További csalások, amelyek felkelthetik a bizonytalanságot benned! 

 

Linképítés

 

A legtöbb “rémtörténet” a linképítésről szól. Valóban ezen a területen van a legtöbb csaló, hiszen a szerződések általában nagyon egyoldalúak még az olyan cégek esetében is, akik valóban értenek hozzá.

Először is, a linképítés szerződések általában minimum 6 hónapra szólnak. Azonban a szerződésben nem vállalnak garanciát a helyezések javulására. Gyakorlatilag “vakon” kell bíznod valakiben, hiszen a kiépített linkek helyét szintén nem árulják el. Így nem tudod ellenőrizni, hogy milyen minőségű oldalakra milyen linkjeid kerültek ki, milyen szöveggel. Így sokszor utólag derül ki, hogy az ígért PR 7-es oldalon elhelyezett cikk valójában egy PR 2-es oldalon van. (ha egyáltalán van)

A linképítő cégek a saját munkájuk védelmében nem árulnak el részleteket a megrendelőik számára, amelynek meg van a maga oka. Azonban sok csaló ebbe kapaszkodva kínál már-már irreálisan olcsón linképítést, azonban az eredmények érthető módon elmaradnak.

Így nem is csoda, ha azok a megrendelők akik csalókba botlottak a keresőoptimalizálás vagy a linképítés szó hallatán nagy sóhaj kíséretében csak legyintenek egyet, hogy az egész “hülyeség”.

Figyelem! Egyrészt, az a cég, aki azt szeretné elhitetni a keresőoptimalizálás maga a linképítés, az hazudik! A keresőoptimalizálás ennél jóval összetettebb dolog és csak egy részét képezi a linképítés. Tehát egy, a keresőoptimalizálásnak nem megfelelően felépített oldalnak a linképítés olyan, mint halottnak a csók! A linképítés csak akkor hasznos, ha ehhez megvan az alap, ami egyenlő egy erre felépített weboldallal.

Nézzük meg a linképítő cég referenciáit és a szerződést, amelyet alá szeretnének íratni. Ha bármi felmerül, ami számunkra gyanús lehet, inkább nézelődjünk tovább még akkor is, ha az ár egyébként kedvező lenne. Lehet, hogy mégis túl sokba fog kerülni! A több hónapos szerződéskötés bevett módszer és rendjén is van, hiszen nem lehet egy hónap alatt számottevő eredményt elérni. De azért ígérjen is valamit cserébe papíron is, ne csak szóban!

Keresőoptimalizált weboldal

 

Nagy zűrzavar! Ma már mindenki ráfogja az általa kínált weboldalra, hogy keresőoptimalizált! A gond az, hogy nem attól lesz keresőoptimalizált egy weboldal, hogy kitöltik hozzá a meta és a title adatokat. Sokan azt mondják, a wordpress oldalak keresőoptimalizált oldalak, de ez sem igaz!

Keresőoptimalizált oldal bármilyen oldal lehet, azonban kulcsszókutatás nélkül nem lesz keresőoptimalizált. Ahhoz, hogy az oldalunk keresőoptimalizált weboldal legyen, az első lépés a SEO tanácsadó szakember. Utána jöhet a fejlesztő, aki a SEO tanácsadás alapján felépíti az oldalt. Utána jön a szövegíró, aki online szöveget ír a weboldalunkra. Ettől lesz egy oldal keresőoptimalizált weboldal.

Persze ettől még nem fog azonnal az oldalunk a Google kereső első oldalára kerülni, de a munka nagyobb része már meg van oldva, így az esélyünk az előrekerülésre már megalapozott.

Ami ez után következik már nem a keresőoptimalizált weboldal része, hanem a keresőoptimalizálásé. Jöhet a linképítés, a látogatottság növelés, a folyamatos frissítések, a közösségi oldalakon való megjelenés stb.

Ha a webfejlesztő cég megkérdezi tőlünk,  milyen menük legyenek az oldalunkon, az már biztos, hogy nem keresőoptimalizált weboldal lesz! Azt az oldalt egyedül Te fogod nézegetni, mert az esetleges új ügyfelek nem fogják megtalálni! Ne hagyd magad átverni és az olcsó ár miatt befolyásolni! Tudjuk, hogy az ár sokat számít, de valószínűleg kidobod azt a pénzt az ablakon. Inkább fizess picit többet, de az az oldal alkalmas lesz a pénzkeresetre.

Amikor kapsz egy csekket………..azt sem tudod kitől.

 

Hát igen. Régi trükk. Kapsz egy csekket x összegről és amikor felhívod azt a céget aki küldte, akkor azt mondják: kint volt az oldalad linkje vagy reklámja az oldalukon az utolsó egy évben és ez az éves elszámolás. Ugyan! Ha nem rendeltél reklámot, tépd össze és dobd ki a csekket!

Margóra: vigyázz, ha mégis rendeltél reklámot! A kisbetűs részben szerepelhet, hogy a szerződés automatikusan hosszabbodik és a hirdetési idő lejártával nem szűnik meg! Mielőtt hirdetsz, bizonyosodj meg arról, hogy a hirdetésed a megbeszélt ideig tart és a hirdetési megbízás automatikusan megszűnik!